Kuudes luokka alkaa lähenemään loppuaan, enää muutama viikko tutuissa paikoissa... Tutut opettajat ja tutut luokat jäävät pois kuvioista. Kesäloman jälkeen odottaa ehkä tämä:
-Huutojen kohteena oleminen
-Kirjat pöllitään
- Muuta mokutusta
Tai tietenkin kaikki voi jatkua suunnilleen samalla lailla kuin ala-asteella. Sen näkee sitten :) Pelottavaa.

Ala-asteen loppu ei näytä sujuvan kauhean hyvin. Elämäni ensimmäinen jälki-istunto meinasi tulla pari päivää sitten. Onneksi vältyin siltä. Puhutteluun kyllä jouduin, mutta en häpeä, sillä tämä tilanne johtui "haukkumisesta". No, kerron lisää tässä "Tarinassa".

Olin ystäväni kanssa potkimassa palloa koulun seinään. Takanamme oli 2 keinua ja omenapuu. Keinuissa oli 3 poikaa, vuotta nuorempia kuin minä ja ystäväni. Omenapuun juuressa istui 4. luokkalainen poika itkien. Yksi keinuvista pojista huuteli itkevälle pojalle törkeyksiä, "Vitun kakara sun isäs on juoppo läski!" "Kyl huomaa, et se on sun isäs!". Näitä oli monenlaisia, suurimmaksi osaksi haukuttiin pojan isää.
    Tätä jatkui viitisen minuuttia. Sitten minulta meni hermot. Haukuin keinuvat pojat tyystin, kiroilin haistattelin, mitä sylki suuhun toikaan. Silloin itkevä poika otti ja lähti. No, tämä haukkujapa meni kertomaan opettajalleen... Tiesin ettei hyödyttäisi kertoa asian oikeaa laitaa. Otin vain valitukset vastaan ja puhuin itseni pois jälki-istunnosta. Sain vain varoituksen. Silti sisälläni kuohahtaa. Mitä poika oli tehnyt ansaitakseen haukut?
    En sitten matkinut Jilly:n kirjoitusta, tai siis joo, matkin. Mutta kerroin vain omasta kokemuksestani...